Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Симеонов за пенсионерите: Трябва да ги смачкаме всички тия паразити. 12 млрд. грешни пари харчим всяка година за тях…





Мега скандал е станал снощи на тесен коалиционен съвет в Банкя.

На него са присъствали премиерът Борисов, Цветан Цветанов, вицепремиерите Симеонов и Каракачанов, както и последният вицепремиер от ГЕРБ Томислав Дончев.

Ябълката на раздора са готвените тайни промени в пенсионната система, които ще станат изненадващо между двете четения на държавния бюджет. Тогава “депутати” ще внесат поправки за рязко вдигане на възрастта за пенсия.

Всички в коалицията са се разбрали това да стане, но в момента се карат за границата.

Валери Симеонов е окрилен от огромния си успех в смачкването на “майките” и иска демонстрираната сила на властта да се използва и срещу пенсионерите.

Той е твърдо да се излиза в пенсия на 75 години, и никакви изключения.

Борисов обаче е е по-плах и уплашен, и държи на началното си предложение от 72 години, което вече няколко пъти бе пускано за обсъждане в публичното пространство.

“Трябва да ги смачкаме всички тия кръвопийци и паразити. 12 милиарда лева грешни пари харчим всяка година за тях.” – били думите на Симеонов.

“Дали 72 или 75, ефектът ще е след 5 или 8 години съответно. Сега бюджетът нищо няма да усети.” – казал Борисов.

Симеонов обаче бил упорит и настоял, че ако те сега не го направят, когато са “преборили майките”, няма кой да го направи в бъдеще.

Разправията била толкова голяма, че има риск от предсрочни избори.

Какво точно са се разбрали, ще стане ясно в парламента…









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Блокаж! Радев не подписа, привиква Главчев в петък (видео) Служебният премиер светкавично изпълнява щенията на партийния си началник „Двама министри се освобождават само седмица...

ПОЛИТИКА

Земеделският министър изхвърча с шут от поста си заради ДПС От години движението контролира земеделието у нас и разпределя евросубсидиите Втора министерска глава хвръкна...

БЪЛГАРИЯ

Борисов уволни външния министър заради „Магнитски“ Вождът на ГЕРБ изпитва панически ужас от американските санкции Служебният премиер на ГЕРБ Димитър Главчев инициира смяната на...

СКАНДАЛ

Марионетката на Борисов, Димитър Главчев поиска от президента Румен Радев да освободи Стефан Димитров като министър на външните работи и поста да заеме Даниел...

СЛУШАЙТЕ РАДИО