Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

EXPRESS TV

„БОРИСОВ Е ПОЗОР, ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР!“ 





Краят на Борисов 3 и това НС е предопределен

Ще има предсрочни парламентарни избори. Ще се повтори същото пак и пак, ако не се промени устройството на държавата, а това може да стане единствено с промяна на Конституцията. Такава промяна е възможна единствено от Велико народно събрание. Сега е възможността това народно събрание да свика Велико народно събрание, след което да се саморазпусне.

Тъй като трябва да определи задачата на ВНС, тя е само една – промяна на Конституцията, като се отмени текста за ВНС!

След това:1. продължава да функционира като обикновено народно събрание, което променя Конституцията в редица глави или 2. прекратява дейността си и се избира ново НС, което променя Конституцията или приема нова, като работи нормално по сегашната.

Какво бих предложил, като промяна в устройството на държавата:

I. За съдебната власт:

1. Изваждане на прокуратурата и следователите от Съдебната власт, съответно Висшия съдебен съвет става наистина „СЪДЕБЕН“, прокуратурата и не съдии не участват в него.

2. Главният прокурор се избира от НС с 2/3 мнозинство и се отзовава със същото мнозинство. Създава се Прокурорски съвет, в който не участва ГП, с правомощия по отношение на прокурорите, идентични с ВСС.

3.Министърът на правосъдието не участва в заседанията на ВСС. Бюджета на съдебната власт се приема от ВСС и се включва в държавния бюджет, както е предложен, без право на министъра на финансите и МС да го редуцират. Същото се отнася и за Прокурорския съвет.

4. Редуцират се мандатите на Главния прокурор и председателите на върховните съдилища на 5 години, за да не съвпадат с мандата на НС. Без право на повторен мандат.

5. Прокуратурата не може да участва в граждански и административни дела.

6. Забрана за повече от два мандата като административен ръководител на съд и прокуратура, в който и да било орган на съдебната власт и прокуратурата.

7. Премахва се квотата на НС във ВСС и в КС. Премахва се квотата на президента в КС. Редуцира се мандата на конституционните съдии до 5 години, като всяка година се избира председател от членовете на съда, забранява се повторно избиране на председател на този съд.

8.Министърът на правосъдието не участва в заседанията на ВСС,

9. Статута на адвокатурата се изважда от глава „Съдебна власт“ и се урежда в глава „ОСНОВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ“

Това са принципни предложения!

За другите власти – друг път!

Който има какво да каже, давайте!

Ivan Petrov Petrov

https://www.facebook.com/100000415855680/videos/2205440302813143/









Може да харесате

СВЯТ

Медведев пожела гражданска война в “подлата империя на злото на XXI век – САЩ” Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че...

СКАНДАЛ

Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на 20 април обвини колегата...

СКАНДАЛ

Президентът на САЩ Джо Байдън засили антикитайската си реторика по време на предизборната кампания в стремежа си да отнеме водещите заглавия в медиите от...

ПОЛИТИКА

САЩ конфискуваха 6 млрд. долара на Русия Пред американския Конгрес се 4ма (четирима) безмозъчни “развяха” американски и украински знамена в подкрепа на решението за...

СЛУШАЙТЕ РАДИО