Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

LIFE

Братя Диневи обявиха за продажба къщите си в София! Искат 4,5 милиона лева за имотите





Братя Диневи обявиха за продажба къщите си в София! Искат 4,5 милиона лева за имотите

Морските туристически босове Йордан и Динко Диневи обявиха за продан къщите си в центъра на София само 5 години след като вдигнаха палатите си и поживяха в тях, научи EXPRESS.

От няколко седмици брокери от престижни имотни агенции се надпреварват да предлагат на заможни клиенти къщите на Диневи в столичния квартал „Лозенец“.

За двете сгради властелините на ваканционното селище Свети Влас искат общо 4,5 милиона лева, установи проверка на „Уикенд“. По-скъпия от двата имота, както повелява неписания закон по родните географски ширини, е собственост на големия брат Йордан, който иска за своята къща 1 250 000 евро (2 500 000 лева). Софийският дом на по-малкия Динко Динев е оценен на 950 000 евро (1 900 000 лева).

Съседи на маститите хотелиери от столичния квартал „Лозенец“ разкриха пред репортер на „Уикенд“, че Диневи се изнесли съвсем наскоро от софийските си домове. Пръв опразнил къщата си на малката тясна уличка „Добър Юнак“ №7 Динко Динев, който още през януари събрал в два тира най-ценното от покъщината си. „В този квартал вече няма въздух, всеки строи нещо – евтино и некачествено! Новопостроените блокове се напълниха с еснафи“, обяснявал брат Динев на съседите си. Баровецът уточнил и друго – че имотът вече му е отеснял и не подхождал на високото му положение в обществото.

Строежът на обявената за продан срещу 950 000 евро къща на Динко Динев приключи преди по-малко от 7 години. През есента на 2012 г. по-малкия от братята се нанесе в построената от семейната фирма 3-етажната сграда заедно със семейството си. От наскоро публикуваните обяви за продажба на къщата, става известно, че тя е със застроена площ от 554 квадратни метра и с двор от 182 квадрата.

Голямото предимство на къщата са огромния за мащабите на квартал „Лозенец“ гараж за 4 автомобила, собствен асансьор, агрегат за аварийно електрозаханване, 1000- литров резервор за питейна вода и собствена пожароизвестителна инсталация. Триетажната къща разполага с 5 спални и 5 бани, а имотът е защитен с масивна ограда, облечена с камък и меден покрив. Всички прозорци в къщата са с противокуршумни стъкла и блиндирани врати, а имотът е опасан с общо 12 видеокамери. Според обявлението на брокера, къщата може да бъде ползвана и за резиденция, консулство, малък хотел или офис.

Къщата на големия брат Йордан Динев, освен по-просторна и нова, е и с много по-добра локация. Имотът е в най-хубавата част на квартал „Лозенец“, до 35-о училище, на ъгъла на улица „Добри Войников“ и булевард „Христо Смирненски“. Четириетажната сграда е завършена окончателно и пусната за експлоатация през декември 2015 г. Големия брат Динев е започнал да се изнася от имота преди около седмица, свидетелстват наблюдателните му комшии.

Обявената за продажба къща е със застроена площ от 713 кв.м., двор от 115 квадрата и с гараж за 2 автомобила. Аристократичната сграда разполага с асансьор, с 8 спални и с 8 бани. Фитнес, сауна, приемна, помещение за охрана, обособена стая за детегледачка и просторна мансарда са сред предимствата на имота.

Приближени до морските хотелиери пък разкриха, че те вече са си подсигурили нови тузарски жилища в центъра на София. Братя Диневи са запазили за себе си последния етаж от новостроящата се 4-етажна резиденция „Лозенец“.

От няколко месеца „Диневи груп“ ударно строи баровската жилищна сграда на площад „Велчова завера“ между Семинарията и Химико- фармацевтичния факултет на Софийския университет. Любопитен детайл е, че парцелът се намира в най-високата част на Стара София. Диневи твърдят, че в сградата са приложени най-новите постижения на световните технологии.









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО