Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

ГЕРБ прогни отвътре и заразата е смъртоносна. Кохортата от хрантутници уплашено се озърта като паразити





ГЕРБ прогни отвътре и заразата е смъртоносна. Кохортата от хрантутници уплашено се озърта като паразити

Днешното участие на Борисов в сутрешния блок на БТВ беше поредното предизвикателство за психиката ни.

Остави лепкавото усещане на тиня, привкус на отрова и аромат на плесен.

Борисов не изостави обичайният лайтмотив на изявленията си – хвалби и възторжени себеоценки, но в думите му прозираше страх и несигурност. Габриел кръжеше около Борисов с прилежната ангажираност на отличничка, наизустила необходимите фрази и факти, част от „ плеядата от 5-6 човека, завършили във Франция“/по Борисов/, които го впечатлили.

Предстоящите избори изнервят Борисов пределно, защото обстановката е различна.ГЕРБ е тежко компрометирана не само от скандалите по „Апартаментгейт“ и къщите за гости.Разследванията в ЕС и САЩ висят като дамоклев меч над него и себеподобните му.Това създава несигурност в електората на ГЕРБ и мишките започват да напускат потъващия кораб.Почти призна разкола с Цветанов и загубата на гласове.Няма аргументи, с които да оспори разкритията за къщата в Барселона и братовчеда Радо и се отрече от роднините си, унизи ги публично. Знае, че има предизборна организация за манипулация на изборите и се страхува, че действията на ГЕРБ са разкрити – нещото което очаквал в четвъртък или петък.Въпреки присъствието на Вебер / на когото наредил до юли България да е в Шенген/ в Арена Армеец, Борисов е наясно, че тези евтини политически трикове няма да заблудят никого.

Всички човешки възможности имат предел.Неговото угодническо поведение, безотговорните му обещания, хитринките, народоговоренето вече не помагат.Светът се промени, българите също.Дълго време се смеехме на неудачните комбинации на новонаучените думи.Вече не е смешно.Срамно е.

Той е гневен.Ние също.Истеричните му опити да запази властта, обвинявайки БСП и президента Радев във всички смъртни грехове са безплодни.ГЕРБ прогни отвътре и заразата е смъртоносна.Кохортата от хрантутници уплашено се озърта като паразити, търсещи сигурно място да се прилепят и пуснат пипалата си.Вярно е, че имат твърдо ядро и то ще гласува безропотно, дори убедено за избраниците на ГЕРБ.

Също така обаче е вярно, че тези избори ще бъдат контролирани по различен начин.Защото сме гневни.

Гневът не е достатъчен.Нужно е да станем от удобните си местенца и да гласуваме.ГЕРБ ще има своите сигурни гласове, които ако сме апатични и пасивни , ако не гласуваме, оправдавайки се че властта е тяхна и те контролират изборите , ще им позволи да запазят броя места в Европарламента и след изборите Борисов възторжено да повярва че е харесваният водач на нацията.

От това се страхува Борисов – че ще бъдем активни , че ще му кажем ясно „Върви си !“, че ще загуби властта този път завинаги , а с нея протекциите, възможностите, безнаказаността си.

Каквото направим, го правим за себе си. Той няма да даде властта, но ние може да си я върнем. Тя е на народа.

Изборът е наш.

Румяна Ченалова, Фейсбук









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО