Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

,,Играта свършва, Бойко…”





,,Играта свършва, Бойко…”

Йончева за напускането на Станишев: Нали ви казах, че е рицар, с такива хора сред нас, престъпниците от ГЕРБ нямат шанс…

Сергей Станишев напуска листата на БСП.

Това обяви самият той в блога и в профила си във Фейсбук.

Обръщението му е кратко:

“Скъпи сънародници, другарки и другари,

Нали никога не сте допускали, че ще се превърна в оръжие на ГЕРБ за увековечаването им във властта. Аз винаги съм се борил с ГЕРБ. Припомням, че съм единственият, успял да ги свали от власт, макар и само за 1 година. Друг не го е постигал. И сега ни най-малко не ми е минавало през ума да служа на ГЕРБ.

Обявявам оттеглянето си от листата на БСП. Правя го сега, когато ГЕРБ са на върха на триумфа си, доволни че всичко вече им е уредено, и отново са спечелили изборите.

Ние ще ги спечелим. Вълната след моето решение да се оттегля, ще помете ГЕРБ, ще ги победим поне с 10%.

Играта свършва, Бойко…” – завършва текстът.

Не е ясно доколко случилото се е предварително планирана маневра, и доколко е замислена само от Станишев. Но е безспорно, че с 2% преднина на ГЕРБ е свършено и “бомбата” е много по-голяма от всичко очаквано, тип “Костинброд”.

ГЕРБ фактически не могат да противодействат, защото не става дума за атака срещу тях, а за промяна в самата БСП.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че е изненадана:

“Този ход е неочакван за мен. Сергей демонстрира политическа далновидност и стратегически подход, който задминава всичко. С такива другари никой не може да застане на пътя на БСП. Благодаря ти, Сергей…” – каза червената лидерка.

А водачката на листата Елена Йончева реагира развълнувано:

“Нали ви казах, че Сергей е рицар. С такива хора в БСП, такива идеалисти и честни бойци на наша страна, престъпниците от ГЕРБ нямат шанс. Браво, благодарим ти приятелю. В Партията винаги ще има място за теб, не бихме съществували повече от 100 години, ако нямаше личности като теб…”

В момента няма време вече за нова социология, защото до деня за размисъл остават само 2 дни, а след това обявяването на данни е забранено. Резултатът от хода на Станишев ще се види направо на изборите…









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО