Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

EXPRESS TV

Страхотен скандал за апартамента на Цв.





Огромен скандал се разрази в парламента след като журналистката Миролюба Бенатова хвана в кулоарите пред камерата си Цв Цв и го обвини пряко в корупционна схема с един и същ нотариус, където са проведени две свързани сделки за апартаментите му в един и същи ден.

Пред включените камери на репортерите в НС стана ясно, че Цветанов е дал на фирма “Артекс” да замени двaта му апартамента за други, като негов подчинен “някак по телепатия”, каза Бенатова, е разбрал за продажбата и е купил апартаментите на цена под пазарната и то многократно. Всичко е станало при един и същ нотариус – и продажбата от страна на Цветанов, и покупката от страна на подчинения му служител.

Цената на апартамента е спаднала до около 630-700 евро на квадратен метър при покупката, а пазарната стойност на имотите в района на ул. “Латинка” е около 3000 евро на квадратен метър.

Цветанов не отрече сделката с двата си имота с личен асансьор за друг, по-голям апартамент, а опита да я обясни. Каза, че е минал вече през сагата с апартаментите си през 2010 и 2013 г. и е “изряден български гражданин”. Той отрече да има занижена оценка на имота и не отрече, че двете сделки са били в един и същи ден при един и същ нотариус.

“Сделката ми е по българското законодателство и съм платил по банков път”, заяви той.

Видеото се публикува без монтаж, на живо.

Цветанов направи забележка на Бенатова, че отдавна не я е виждал в парламента и че Бенатова поднася манипулативно информацията за сделката му, а тя му върна, че идва специално заради него.

“Не мога да коментирам действията на други лица и покупката”, каза той и допълни, че вчера вече е обяснил заменката.

Каза още, че е направил

замяна плюс доплащане на 100 хиляди лева за новото жилище, което е придобил, но не знаел колко било това на квадратен метър.

Бенатова го попита как не знае за колко лева на квадратен метър си купува имот. “Цената на пазара е над 1000 евро на квадрат, а Вашата е под пазарната – как си го обяснявате?”, попита Бенатова.

 









Може да харесате

СКАНДАЛ

Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на 20 април обвини колегата...

СКАНДАЛ

Президентът на САЩ Джо Байдън засили антикитайската си реторика по време на предизборната кампания в стремежа си да отнеме водещите заглавия в медиите от...

СКАНДАЛ

Кирил Петков категорично отрече слуховете, че е наркоман. В предаването „Евродикоф“ съпредседателят на ПП заяви, че никога през живота си не е употребявал наркотици...

ПОЛИТИКА

Добрата идея за непрекъснат парламентарен надзор над изпълнителната власт беше извратена от лоши политици Едва ли остана някой у нас, на когото да не...

СЛУШАЙТЕ РАДИО