Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

АКТУАЛНО

Борисов е изцяло и напълно зависим от Пеевски и Доган





Борисов е изцяло и напълно зависим от Пеевски и Доган. Милиционерски кръг около Пеевски държи на 100% прокуратурата и службите. Именно Пеевски спаси Борисов от скандала „Ало, Ваньо“ като нареди да се фалшифицира и „прочисти“ записа за пред прокуратурата. Службите на Пеевски прекратиха десетки разследвания на ДАНС срещу Борисов и подчинените му. Тях двамата и Доган ги свързва и омертата за умишления криминален фалит на КТБ! Затова и третия кабинет на Борисов е абсолютно падение! Ако в предишните две правителства на Борисов ДПС имаха по няколко министри, то в сегашният трети кабинет почти всички министри са назначения на Доган и Пеевски. Тази медийна бомба, както и още една дозина други разкрития хвърли банкерът Цветан Василев днес в интервю пред Явор Дачков.

„Пеевски е човекът, който спаси навремето Бойко Борисов при скандала със записа „Ало, Ваньо“. Той лично ми се е хвалил за това“, разкри банкерът. Записът беше напът да сложи край на политическата кариера на Борисов, който по онова време вече беше премиер. От разговора му с покойният вече шеф на Митниците Ваньо Танов стана ясно, че Борисов най-безцеремонно покровителства контрабандата в държавата. А в конкретния случай премиерът настоява незабавно да бъде прекратена проверка на митничарите в завода за бира на бизнесмена Михаил Михов – (който само месец по-късно умира при мистериозни обстоятелства).

„Медиите разпространиха оригинала на телефонния запис „Ало, Ваньо“. Но този оригинал така и не стигна до Главния прокурор. Разследващите го фалшифицираха. Тази работа свърши Бойко Найденов (зам. главен прокурор по онова време). Той подправи гласа на Бойко Борисов, за да не звучи автентично. Така записът бе обявен за фалшив, за манипулиран… и въобще не стигна до главния прокурор. А за награда, Пеевски уреди Бойко Найденов в свой холдинг, където да отговаря за сигурността“, разкрива Цветан Василев.

„Същото се случи и със записът, известен като „Двете каки“, категоричен е банкерът. (Skandalno.net припомня: Записът „Двете каки“ представлява поредица от разговори между Владимира Янева, Румяна Ченалова и адв. Мондешки, в който тримата коментират, че „Борисов и Пеевски винаги са играли партия“. В един от записите между тримата, адвокат Мондешки съветва Владимира Янева да потърси помощ от Борисов, но тя отказва, защото не искала да прави с него секс: „Аз ако съм искала да преспя с Бойко, щях да преспя преди 5 години“. От по-нататъшния разговор става ясно, че премиерът имал две скрити камери в кабинета си и записвал всичко, което става вътре: „С кого, с коя (мърсува) – клипчета си прави. Вечер се събират на карти, гледат и обсъждат клипчетата. Цинично е“, разкрива Владимира Янева интимните привички на българския премиер.)

„Пеевски и службите Му държат Борисов с много яки компромати – и от мутренското му минало, и от сетнешните му премиерски прегрешения. Затова той не може нито да мръдне, нито да гъкне. В този ред на мисли, Борисов е и жертва, но и много грешен престъпник. Играе го народняк пред медиите – това му се отдава и то много. Ако и това не можеше, истинските фактори в държавата отдавна да са го разкарали. Още по време на първия мандат, на Борисов му стана ясно, че ако иска да остана на власт, трябва да обслужва кръга на Пеевски. И покрай това натрупа още много грехове. Например: Привиквал е Гриша Ганчев и го е притиснал да прехвърли част от „Петрол“ на Пеевски. Личният му бизнесмен Александър Сталийски пък направо открадна „Рубин“. А на мен Борисов ми обещаваше, че ще възстанови КТБ. Случи се през 2014 г., докато закратко ГЕРБ бяха в опозиция. Но след като взе властта от Орешарски и състави втория си кабинет, се обърна и зае изцяло страната на Доган и Пеевски. И те тримата фалираха КТБ. След този криминален грабеж на банката, Борисов стана вече 100 %-ово зависим от Доган и Пеевски“, разкри Цветан Василев.

„Така че, Бойко Борисов е изцяло зависим от Пеевски, а не е обратното. И не точно от Пеевски, а от влиятелния кръг, службите и прокуратурата, които стоят зад Делян , категоричен е банкерът.

Зависимостта на Борисов от Пеевски, не е политическа, а компроматно-икономическа.

„Волен Сидеров е отдал на концесия цялата си партия с всичките й структури. Дал я е на Пеевски. Същото е и с ДПС. Боя се че Доган отдавна не дирижира нещата в турската партия. Там диктува отново Делян. Но дори без подкрепата на тези две партии, Борисов пак би могъл да има парламентарно мнозинство. Би могъл да потърси подкрепата на Марешки, например. А фактът, че не го прави, ясно показва зависимостта му от Пеевски. И то зависимост не политическа, а компроматна“.

„Делян Пеевски няма нито един успешен бизнес. Всички са на загуба. Познавам го добре, защото именно аз години наред го финансирах през КТБ. Той е крещящо необразован и с ниска обща култура. Но притежава качества, чрез които е заслужил доверието на милицонерския кръг, който реално управлява държавата“,

„Сега Пеевски назначи Кирил Домусчиев да ръководи „Нова тв.“. Но Домусчиев да внимава, защото следващата стъпка е да му се случи това, което стана с мен“, предупреждава Цветан Василев.

„Пеевски държи на 100% прокуратурата. Там Борисов е никой. Свидетел съм как Пеевски говори с шефски тон на Цацаров, как му заповядва… а Цацаров мълчи, търпи и изпълнява. Явно го държат и него с нещо. Но това е повече от ясно. При сегашното статукво няма как да израснеш кариерно, ако досието ти е чисто. Първо проверяват имат ли компромат срещу теб. И само ако имат, те назначават. Единствената институция, където милиционерите зад Пеевски още не са разпробили и овладели напълно – това е българският съд. И то защото природата на съдебната система е такава, че няма как да я яхнеш и държиш с пари. Става само с компромати“ на парче. Затова и си купуват отделни съдии, но върха не могат да подчинят“, коментира Цветан Василев.

„Брюксел е затънал в корупция. На ЕК и ЕП не може да се разчита за нищо. Те играят и делят комисионни с националните правителства на страните-членки. Двойните им стандарти, и в частност тези на ЕНП, са виновни за това да го има Пеевски и сега да е много по- силен, отколкото през 2014 г. Защо сега ЕНП, например, не се възмущава, че Волен Сидеров е част от правителството на Борисов, а навремето вдигнаха олелия до небето, че крайнодясна партия като „Атака“ подкрепяла кабинета на Орешарски? И това при положение, че тогава „Атака“ дори не беше част от правителството“.

„Участвах във възхода на Пеевски, но от 2014 г. насам той е много по- силен, а аз нямам нищо общо с това. (Любопитните подробности за връзките на Цветан Василев с Делян Пеевски вижте във ВИДЕОТО под тази статия-б.а.).

Оптимист съм за бъдещето, защото въпреки ГЕРБеро-брюкселската глобалистка мафия у нас, въпреки силно зловредното за България брюкселско либерално статукво, все още има здрави сили, които вероятно ще променят нещата. Ето какво самият аз, например, успях да направя от тук, от Белград: Благодарение на мен Пеевски вече има сериозен проблем със САЩ. Той не е желан там. Подадох молба по закона „Магнитски“ и получих потвърждение, че в момента Пеевски е разследван от ФБР и Департамента на правосъдието на САЩ. Борисов впрегна целия държавен дипломатически ресурс, за да го спаси, но не се получи. Така че- най-интересното тепърва предстои!

Надя Колева, Пею Благов

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ВИЖТЕ ТУК:

 

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи.









Може да харесате

ФОКУС

Запорожката АЕЦ се бомбардира от извънпланетяни от небето Запорожка АЕЦ: „ядреният турист“ Рафаел Гроси остава верен на себе си Руската страна призовава ръководството на...

ФОКУС

На Запад измислиха как да съкратят населението Възможно ли е да убиваш собствените си граждани, които не са виновни за нищо друго, освен че...

АНАЛИЗИ

Решението за тройно вдигане на заплатите в СОС бе взето с лицемерни доводи и с почти пълно единодушие Трябва ли на някого да се...

ФОКУС

В Украйна беше уволнена една от най-противните и русофобски фигури на киевския режим – секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНСО) Алексей...

СЛУШАЙТЕ РАДИО