Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

Има ли кой да накаже калинките?





Има ли кой да накаже калинките?

След обзалаганията в медиите, дали Порожанов ще подаде оставка, след мъчителна агония все пак я даде. С уговорката, че не искал да вреди на правителството. Демек, чист съм като ангелче, ама да не говорят лошо за правителството преди избори.

И ми е много странно защо гербавите, въпреки дълбокото им несъгласие с всеки от БСП /с изключение на Станишев, ама там е друга бира/, толкова плътно се придържат към теорията на проф.Христов за 80 %-те процента дебили в България. И действат като се ръководят от правилото, че обясняват и агитират дебили.

Разкритията за огромните злоупотреби и липса на контрол във ДФ „Земеделие“ и еврофинансирането явно направиха впечатление на всички други, освен на гербавите. Може би защото десет години вече са си свикнали с корупцията и дори си я приемат за нещо нормално, след като са на трапезата, тоест във властта. Самият Порожанов и компания са обидено учудени изобщо защо някой повдига въпроса за злоупотреби за милиони, за които и България, тоест ние, ще плащаме огромни глоби.

И отново….оставка. Също като на Цветанов. Там, където в нормална правова държава щеше да има показни арести, налагане на обезпечителни мерки върху имуществото до доказване на произхода му, съд и затвор, тук има оставки и то от немай къде, все едно да се угоди на пошлия вкус на тълпата, тоест на матрияла.

Оставката ДОРИ НЕ БЕШЕ ПОИСКАНА. Явно след преговори с коалиционните партньори и Доган паша, е било решено Порожанов да се оттегли временно, докато минат изборите. Не се и съмнявайте, че ще му намерят отново топло местенце, удобно за схеми. Усещате ли, че ни изкарват пълни глупаци!?!

Време е да се върнем към нормалността. И когато има злоупотреби за милиони, липса на контрол, конфликт на интереси и подобна нагла корупция, оставките не трябва да се приемат. А прокуратурата да иска отстраняване от длъжност, ведно с всички мерки, които изисква закона за защита интересите на държавата.

Защото иначе калинките ще летят от цвят на цвят, а нас ще продължават да ни правят на глупаци.

И дори и оставки нямаше да има, ако не идваха избори. Защото ГЕРБ толкова са изнагляли, че вече не ги впечатляват разкритията, които излизат. И дори се чувстват обидени, че някой ги е хванал, докато бъркат в кацата с меда. Явно лежат на идеята, че престъпник е само този, който е хванат, обвинен и осъден, а ТЯХ НЯМА КОЙ ДА ГИ НАКАЖЕ!

Та……време е на 26 май ДА ГИ НАКАЖЕМ ВСИЧКИ НИЕ ЗА НАГЛОСТТА. За да има възможност след това да им се потърси не само морална и политическа отговорност, а и наказателна!

Хвърчете още малко, калинки……

Елена Гунчева









Може да харесате

АНАЛИЗИ

По определение политологията е наука за властта. По наблюдение социологията понякога е и наука на властта. Комбинирайки различни социологически, т.е. обществени проучвания в пространството,...

АНАЛИЗИ

Десет задачи на иранския удар: Захарова постави на място израелския посланик в Русия Нетаняху искаше да примами Иран в капан, но сам се озова...

ФОКУС

Запорожката АЕЦ се бомбардира от извънпланетяни от небето Запорожка АЕЦ: „ядреният турист“ Рафаел Гроси остава верен на себе си Руската страна призовава ръководството на...

АНАЛИЗИ

Политиката на ЕС претърпя крах. Официално и на всички направления! Човек, който заема една от най-високите позиции в ЕС, отговарящ за външната политика на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО