Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КУЛТУРА

Гневен съм от несправедливостта, безхаберието и глупостта





Той е продуцент, режисьор, сценарист на лентата и същевременно играе във филма.
Новият филм на режисьора и хореограф Камен Донев „Уют” събра овациите на публиката. Той е продуцент, режисьор, сценарист на лентата и същевременно играе във филма.
„Не ми беше трудно, освен това, аз бях шофьор на продукцията, осветител и оператор”, каза шеговито артистът и допълни на сериозно, че когато правиш нещо с любов няма трудни неща.
В студиото на „Тази сутрин” по bTV той сподели още, че не вярва в „Американската мечта”, а вярва в собствените си мечти. Той допълни, че се чувства добре в България и не би емигрирал, защото има какво да каже още на нашата публика.
„Пътят, по който вървя не е към Европа, не е към Америка, а към моята душа. Искам да се развия във вътрешен аспект, да стана по-добър, защото чувствам, че не съм добър. В мен все още има гняв, раздразнение, отрицателни емоции, които искам да ги премахна”, каза артистът и допълни, че тези емоции се предизвикват в него от несправедливостта, безхаберието и глупостта.
Камен Донев каза още, че не му е уютно в България, защото той не вижда в уюта успокоение, за него това е чувство на лъжа. „Това е равностойно на спирка, когато кажеш „уютно мие, добре ми е” – това означава, че нещо не е наред. За мен трябва да има провокация, трябва да ми е студено и да има с какво да се боря, а не като някой дятка да седна и да си пия питието”, допълни режисьорът.
„Най-уютно ми е на сцената, в залата, в колата и по време на работа, когато създавам нещо, тогава се чувствам добре. Моят филм „Уют” е за човек, който се заключва жабката на колата си и прекарва там 16 години. Те не могат да отворят жабката и започват да му подават храна, медикаменти, средства за развлечение, неговите роднини започват да идват в колата, но той не може да стои нормално в жабката и иска да пътува. Наема шофьор, който да обикаля в България и Европа и докато е в жабката, той му разказва какво се случва наоколо”, обясни Донев.
Режисьорът допълни, че на филмовия герой дори му водят жена, която в последствие забременява и заживяват заедно в жабката на колата. С типичното си чувство за хумор, той каза още, че е възнамерявал името на лентата да бъде „Жабка”. За да разберете обаче какъв е истинският сценарий на филма „Уют” – ще трябва да го изгледате на широк екран.
Камен Донев заяви, че лесно е избрал актьорите за филма, защото те са любими негови артисти, с които е работил много пъти през годините. „Нямаше дори кастинг, така си ги избрах и се радвам, че всички оправдаха доверието ми и не ме разочароваха”.
Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!









Може да харесате

КОМЕНТАР

Мисирките на Нова с мощен сигнал за непрофесионализъм и дилетантство Какво да ги критикуваш тия хора, такива като тях можеш само да ги риташ...

БЪЛГАРИЯ

Колона от автомобили се изви в неделя сутринта по пътя към връх Свети Никола. Хиляди желаещи да се преклонят пред делото на освободителите на...

БЪЛГАРИЯ

„Народ, който изкачва по горски пътеки хълма, символ на своята духовна свобода, не може да бъде унищожен! Обичам ви, българи! Да живее България!“ Това...

БЪЛГАРИЯ

,,Не даваме Трети март!” ,,В България ли се намирам, или в Русия?“ Това попита щастлив пловдивчанин, дошъл да отбележи Трети март пред паметника на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО