Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Какви са “успехите” на Борисов: За 10 г. – 2 млн. бг. емигранти и кокаин по плажовете ни!





Какви са “успехите” на Борисов: За 10 г. – 2 млн. бг. емигранти и кокаин по плажовете ни!

„Опасявам се, че премиерът се оплете като пиле в калчища в термини, които му подхвърлят неговите съветници, но той самият не разбира и той изобщо не е наясно какво говори“. Така бившият вече съветник на президента, журналистът Иво Христов, който е четвърти в листата на БСП за евроизборите, коментира вчерашните обвинения на Бойко Борисов, че Румен Радев и БСП установили в България „пълзяща диктатура“.

Освен че си няма представа какво говори, Премиерът Борисов явно не е наясно и защо държавният глава го обвини в „автокрация“ – вероятно защото и тази думичка му е непозната. А в България действително има автокрация. Вече 10 години всички важни решения в държавата ги взима еднолично, без да зачита институциите. А за разделение на властите, както е демократично, в държавата на ГЕРБ не може да става и дума“, коментира още Иво Христов.

Кандидатът за евродепутат отговори и на вчерашните язвителни думи на Борисов, че БСП разчитала на две неща: „на късата памет на избирателите и на ниско образовани гласоподаватели“. „Що за високомерие и що за наглост?! Това Борисов от висотата на своя интелектуален и образователен статус ли го обявява?“, възмути се Христов. Както целокупният български народ знае, Борисов е завършил единствено и само пожарникарския институт, където не се четат Хегел и Кант. Вместо това Банкянския е чел „Винету“ – единствената книга, която е чел през живота си – нещо, с което се хвали сам.

„А що се отнася до „късата памет на избирателите“, очевидно самият Борисов най- много разчита на нея. Очевидно е, че избирателите му са с най-късата памет в света, след като в продължение на години той си сменяше мнението по три пъти на ден и това някак оставаше незабелязано“, коментира Христов.

Какво точно е „успешното“ в десетгодишното управление на ГЕРБ – че за този период населението ни от 8 млн. се стопи на 6 млн. души ли? Че младите планират живота си в чужбина, че дори по плажовете ни започнаха да изплуват сакове с кокаин…? Що за „успех“ е това? Провалите на Борисов и ГЕРБ не са просто видими, а крещящи и дори не е нужно опозицията от БСП да ги посочва или изброява – цялата отчайваща действителност около нас говори за това, заяви още Христов.

Смехотворни са и категоричните твърдения на Борисов, че в България имало свобода на словото. По този критерий по време на неговото управление от 38-мо място в света, паднахме до нивото на африканските държави – 111 място. И по-точно- в момента сме непосредствено преди Етиопия и веднага след Мали. Но да погледнем икономиката- вече сме по-зле от половината африкански държави, някои от които през последните години бележат сериозен напредък. А тук продължаваме да дълбаем дъното, докато с неадекватна идиотска бодрост властта на ГЕРБ ни уверява, че сме в Европа.

Иво Христов е категоричен, че битката за европейските избори е решаваща и от изхода й зависи дали ще има кардинална промяна и в Европа, и у нас. Промяна, която трябва да започне със смяна на досегашното неолиберално статукво, което робува на глобалните корпорации. На негово място трябва да дойдат сили, които ще защитават интересите на националните държави. „Българите са апатични, защото се страхуват да не бъдат излъгани за пореден път. Но именно апатията им е основната предпоставка всеки път да се оказват излъгани. Защото, когато не гласуваш, оставяш друг да го направи вместо теб“, заяви той, като призова за висока изборна активност.

Надя Колева.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи.









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Няма вече вдигнат юмрук. Няма „Мутри, вън!“. Има сделка. Бойко Борисов започна да сменя министри чрез служебния премиер Димитър Главчев едва ли не със...

СКАНДАЛ

Селянката Мария избяга от България употребена и отвратена След провала на редовния кабинет с нея начело тя се обидила и отлетяла при съпруга си....

ПОЛИТИКА

Соцлидерката нарече служебния министър-председател “партийна марионетка” Да отстрани Димитър Главчев като служебен премиер и да избере друг на негово място – с такъв призив...

ПОЛИТИКА

Проедна конституционна каша, забъркана от “топ конституционалиста” Христо Иванов: В задълженията на държавния глава влизат само назначаване на служебен кабинет и издаване на указ...

СЛУШАЙТЕ РАДИО