Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

ПОТРЕСАВАЩ СКАНДАЛ! Фондация „Ханс Зайдел” събра съдиите, оправдали лицетоЦветанов, в луксозен хотел





ПОТРЕСАВАЩ СКАНДАЛ! Фондация „Ханс Зайдел” събра съдиите, оправдали лицетоЦветанов, в луксозен хотел

Потресаващ скандал, който разкрива задкулисното мръсно бельо на така наречената ни правосъдна система, замаскиран като „семинар“, разискващ корупцията и използването на СРС, остана скрит за обществеността.

Рипортери обаче разкриха, благодарение на свои брилянтни източници, че вчера цял ден и днес до обяд /19 – 20 май/ в хотел „Риу Резорт“ в Правец немската фондация „Ханс Зайдел“ е организирала и финансирала семинар, разискващ темите за корупцията и използването на СРС. Фондация „Ханс Зайдел“ е изключително близка до ГЕРБ и персонално до лицето Цветан Генчев Цветанов.

Добри контакти със същата фондация има и немският адвокат на обвиняемия Цветанов по делата, които вървяха срещу него, Ханс-Петер Ул. Когато гръмна скандалът с имотите на ексвътрешният министър осъденият Цветанов и той оправда авоарите си с получени „консултантски“ пари, в общественото пространство усилена бе мълвата, че „консултантските“ са му именно от Фондация „Ханс Зайдел“.

По време на едно от съдебните дела, водени срещу лицето Цветанов, именно немският адвокат Ханс-Петер Ул заяви: „От съвсем доверени източници получих сведение, че е упражнен натиск върху българския съд г-н Цветанов да бъде осъден. Надявахме се, че съдът ще остане независим и ще го оправдае. Очевидно не удържа на натиска. Бяхте свидетели как съдията с треперещи ръце прочете присъдата.“

Впоследствие лицето Цветан Генчев Цветанов бе оправдан по всички дела.

На въпросния семинар са били поканени ЛИЧНО И ПЕРСОНАЛНО да участват корунпирани съдии, които са оправдали лицето Цветан Генчев Цветанов.

От Софийския градски съд са били поканени само двама съдии, при това с лични персонални покани, разкри АФЕРА. Естествено, съдийката Жанина Начева, която подписа особено мнение по оправдателна присъда на Цветан Генчев Цветанов, не е била поканена.

Поканените съдии от Фондацията „Ханс Зайдел“, близка до ГЕРБ и Цветан Цветанов, са точно тези, оправдали Цветанов: съдийката от Пловдив, която го оправда по делото, водено срещу него от Мирослава Тодорова.

《Хотел “Риу Ризорт” в Правец 》

От Софийския градски съд единият поканен е бил съдия Петър Гунчев – оправдал лицето Цветанов по делото за подслушванията, както и съдия Величка Маринкова, която пък отмени забраната на Цветанов по чл.68 от НПК, по едно от делата му, за пътуване в чужбина.

От ВКС лектор е бил Красимир Шекерджиев.

Репортер разкри и че председателят на СГС, разбирайки за персонално поканените съдии от поверения му съд в скъпия хотел „Риу Резорт“ – Правец, е изпратил други двама съдии да проверят ситуацията. На изпратените им е било любезно предложено да ползват нощувки и спа в хотела безплатно.

Както и да се оправдават добронамерените съдии към Цветанов, че на въпросния семинар са разисквали „в ползу роду“ „битката с корупцията“, това е феноменален скандал защото на това му се казва „елегантно доотплащане“.

Това е потресаващата „война с корупцията“ в България. Немска фондация, свързана с агонизиращия ГЕРБ, в таен сговор с лицата Борисов и Цветанов плаща да „обучава“ съдии, канят (подкупват) се съдии, които са го оправдали, два дни спят и ядат за сметка на немската фондация и лицето Цветан Генчев Цветанов продължава да ни се хили „невинен“. Високомерно. За назидание какви сме балъци, че си въобразяваме, че в България има Темида с превръзка на очите.









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Блокаж! Радев не подписа, привиква Главчев в петък (видео) Служебният премиер светкавично изпълнява щенията на партийния си началник „Двама министри се освобождават само седмица...

ПОЛИТИКА

Земеделският министър изхвърча с шут от поста си заради ДПС От години движението контролира земеделието у нас и разпределя евросубсидиите Втора министерска глава хвръкна...

БЪЛГАРИЯ

Борисов уволни външния министър заради „Магнитски“ Вождът на ГЕРБ изпитва панически ужас от американските санкции Служебният премиер на ГЕРБ Димитър Главчев инициира смяната на...

СКАНДАЛ

Марионетката на Борисов, Димитър Главчев поиска от президента Румен Радев да освободи Стефан Димитров като министър на външните работи и поста да заеме Даниел...

СЛУШАЙТЕ РАДИО