Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВОЙНА

Американците се “изтеглят” от Либия… Т.е. бягат… Народът, воден от умел генерал, си връща страната от окупатора…





Американците се “изтеглят” от Либия… Т.е. бягат… Народът, воден от умел генерал, си връща страната от окупатора…

Американските военни пристъпиха към евакуация на своя персонал от Триполи.

Това се вижда от кадрите, които разпространи либийско издание.

Обявената от командването в Африка евакуация от Либия на военния персонал вече започна.

Изданието Lybian Address публикува на страницата си във Фейсбук видео, на което се виждат кораби под американски флаг, които се движат около бреговете на страната.

Твърди се, че те извозват хора от района Палм сити западно от Триполи, точно там са били разположени американските съветници и военнослужещи.

На снимките се виждат кораби, които са закотвени на брега.

Lybian Address посочва, че съобщението за евакуацита е станало първото документално потвърждение на самия факт на пребиваване на американски военнослужещи на територията на Либия.

По-рано командването на американските войски в Африка обяви, че извеждането на войниците се обяснява с усложнената ситуация в страната.

В изявлението на военните не се казва, че евакуацията е пряко свързана с настъплението към Триполи на отрядите на маршал Хафтар.

Последният по-рано заяви за намерението си за приключи с «терористите», под които той разбира признатото от ООН правителство на националното съгласие, начело с Фаиз Сарадж.









Може да харесате

СКАНДАЛ

Намерението на американските конгресмени да подложат на гласуване законопроект за военна помощ на Израел без подобни решения за Украйна е позор за САЩ. Това...

КОНСПИРАЦИЯ

Разследването потвърди и процесуално затвърди връзката между извършителите на терористичната атака в концертната зала „Крокус Сити Хол“ край Москва и украинските националисти. Това съобщи...

СЕНЗАЦИЯ

Най-старата централна банка в света, тази на Швеция опря до държавна помощ, за да не фалира Най-старата централна банка в света Riksbank, централната банка...

ВОЙНА

Руските въоръжени сили атакуваха местоположението на френски наемници в Славянск. Това заяви Сергей Лебедев, координатор на Николаевското подразделение. Според военния, ударът е бил насочен...

СЛУШАЙТЕ РАДИО