Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Лавров: Военно решение във Венецуела ще е катастрофално





Путин и Тръмп ще имат среща, казал още руският външен министър
Руският външен министър Сергей Лавров смята, че президентите на Руската федерация и САЩ, Владимир Путин и Доналд Тръмп ще имат възможност да се срещнат, съобщава TACC, цитирана от Фокус. Руската агенция цитира изявлението на Лавров по време на пресконференцията след срещата между първите дипломати на Русия и САЩ в рамките на форума на външните министри на страните от Арктическия съвет във финландския град Рованиеми.
“Президентите се съгласиха да се срещнат, когато имат такава възможност”, заяви Лавров в понеделник след среща с държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео. “Сигурен съм, че тази възможност ще възникне”, дабавил Лавров.
Американските представители разбират, че не трябва да има военно решение на ситуацията във Венецуела, последиците от такъв сценарий биха били пагубни, казал още той. “Аз, от контактите си с американски и други колеги – европейски, латиноамерикански – не виждам поддръжници на безразсъдно военно решение. Надявам се, че това разбиране, което всеки има, ще се превърне в реална политика, че няма да има военно решение, защото то ще бъде катастрофално, ”- каза министърът. Той отговори утвърдително на уточняващия въпрос, дали американските дипломати имат такова разбиране.

Двудневната министерска среща на Арктическия съвет се провежда на 6-7 май във финландския град Рованиеми. Външните министри възнамеряват да обърнат внимание на обсъждането на възможностите за развитие на сътрудничеството между арктическите държави, координиране на техните действия в интерес на устойчивото развитие на региона, опазване на околната среда, опазване на културата, традициите и езиците на коренното население на Севера.
Сесията представя постиженията на форума през последните две години. След срещата председателството ще премине към следващия мандат от Финландия към Исландия.
Арктическият съвет е междуправителствен форум на високо равнище, създаден от Русия, Дания, Исландия, Канада, Норвегия, САЩ, Финландия и Швеция в Отава през 1996 г.









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Десет задачи на иранския удар: Захарова постави на място израелския посланик в Русия Нетаняху искаше да примами Иран в капан, но сам се озова...

ФОКУС

Запорожката АЕЦ се бомбардира от извънпланетяни от небето Запорожка АЕЦ: „ядреният турист“ Рафаел Гроси остава верен на себе си Руската страна призовава ръководството на...

АНАЛИЗИ

Политиката на ЕС претърпя крах. Официално и на всички направления! Човек, който заема една от най-високите позиции в ЕС, отговарящ за външната политика на...

LIFE

След Васко Жабата в Сърбия: И ловец съм, и рибар съм превзе Украйна! (видео) Ретро чалгата се върти масово в ТикТок от бесарабските българи...

СЛУШАЙТЕ РАДИО