Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

В САЩ арестуваха терорuстu с наши паспорти… Искат ареста на Каракачанов…





В САЩ арестуваха терорuстu с наши паспорти… Искат ареста на Каракачанов…

ПАСПОРТНИЯТ СКАНДАЛ ДОБИВА МЕЖДУНАРОДНА ИЗВЕСТНОСТ

**** Голяма френска медия му посвети обширна статия

**** Давали се родни паспорти и на ислямски терористи

Около 115 000 души са се възползвали от натурализация в рамките на едно десетилетие.

От 150 до 200 заявления са подавани ежедневно от чужденци, които са заплащали от 500 до 1500 евро за разглеждане на техните документи, написа големият френски вестник “Монд”.

„Монд” се позовава и на специализираният брюкселски сайт Еuractiv, съобщил въз основа на документи, че министър от правителството на г-н Борисов е замесен в трафика, а именно министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов – лидер на ВМРО.

Това е основно подзаглавие на статията

„Министър участва в трафика”

Изданието отбелязва, че системата „паспорт срещу пари“ е била един от основните източници на доходи за тази партия. Петър Харалампиев, арестуваният директор на държавната агенция, е бил близък на ВМРО, което лидерите на партията отричат.

Те от своя страна изискват „най-голямата строгост“ за виновните. Министър Каракачанов отрича да е замесен.

Европейската комисия се проявява като много предпазлива. Попитан в сряда, 19 декември, комисарят по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос посочи, че случаят е в компетентността на българските национални органи.

Медията говори за установени 60 международни престъпници, получили родни паспорти, вкл. и терористи (цитат): „Преди няколко месеца обаче Съединените американски щати са арестували албанци с български паспорти, заподозрени в терористична дейност.”

П.П. Припомняме, че Франция е един от основните противници на приемането ни в Шенген. Просто няма филм вече, в който да влезем там, заедно с Каракачанов… А ако арестуваните албанци се окажат наистина терористи, САЩ може да поискат и ареста на Каракачанов.









Може да харесате

ВОЙНА

Бандеровците-фашисти обстрелват с български боеприпаси населено място на етнически българи в град Алешки, Херсонска област. Това съобщи ръководителят на Херсонския областен клон на Общоруската...

СВЯТ

Следственият комитет на Русия: Има доказателства, че терористите от “Крокус” са получили големи суми пари от Украйна След работа със задържаните терористи, извършили нападението...

СКАНДАЛ

Президентът на САЩ Джо Байдън отново си позволи да се изкаже обидно по адрес на руския лидер Владимир Путин, като го нарече „касапин“. На...

КОНСПИРАЦИЯ

Капитанът на контейнерния кораб, който се блъска в моста, е украинец. Рухналият мост, блокиращ единствения корабен път за влизане и излизане от пристанището на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО