Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ЗАКОН

ПРАВОТО УМРЯ, ДА ЖИВЕЕ ТЕРОРА





Ден преди Денят на Конституцията – 16-ти април, български съдии от специализирания наказателен съд погазиха правото и справедливостта и се превърнаха от орган, който е призван да прилага закона, в орган, който по вътрешно убеждение прилага тоягата на диктатурата. Двадесет години затвор и конфискация за Десислава Иванчева! Не може да бъде!? Може, в герберастката Територия, на която управляват мутрите, може всичко!

Срамно решение, което ще остане в историята на българското право. Как се съди и осъжда, когато обвиняемият е неудобен на властта. Как правосъдието и съдебната система се използват за смачкване на независимостта, на свободата на мнение, на противопоставянето на силните на деня.

Съдът, с това си решение, обяви на всички: ВСЕКИ ВРАГ НА ГЕРБ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН И ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА! Това е посланието, а не че е приложена справедливостта.
Като юрист добре осъзнавам, че нямам правото да преценявам справедливостта на присъдата, без да съм запозната с доказателствата по делото.

Но също така като юрист виждам пропастите, които излязоха в медиите в тезата на обвинението. Как свидетели са били притискани от държавата да лъжесвидетелстват. Видях и отвратителното и целящо назидание на всички несъгласни с властта арестуване и унижение на тази жена.

Също видях как Живко Суджука Герберастки си работи и се развява по медиите за също такова престъпление. Виждам как хора, които трябва да са в затвора, нагло ни се смеят от екраните на телевизора и отново продължават да участват във властта!

Днес не беше раздадено правосъдие! Днес правото умря!

Елена Гунчева









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Върховните съдии ги обявиха за произволни и внесоха искане в КС за обявяването им за противоконституционни Върховните съдии атакуваха пред Конституционния съд част от...

ЗАКОН

Тайните клубове на съдебната власт Известните до момента брокери са Красьо Черния, Пепи Еврото и Мартин Нотариуса Начело на тази кална поредица е самата...

ФОКУС

Крайно време е, ако са останали честни и свестни съдии и прокурори, да се разгневят и да изринат другите Убийството на Мартин Божанов –...

ЗАКОН

Ако г-н Сарафов не покаже кооперативност, нагласа и способност за откритост, това би могло да бъде разчетено по един-единствен начин – като известно самоуличаване....

СЛУШАЙТЕ РАДИО