Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

EXPRESS TV

Страхотен скандал за апартамента на Цв.





Огромен скандал се разрази в парламента след като журналистката Миролюба Бенатова хвана в кулоарите пред камерата си Цв Цв и го обвини пряко в корупционна схема с един и същ нотариус, където са проведени две свързани сделки за апартаментите му в един и същи ден.

Пред включените камери на репортерите в НС стана ясно, че Цветанов е дал на фирма “Артекс” да замени двaта му апартамента за други, като негов подчинен “някак по телепатия”, каза Бенатова, е разбрал за продажбата и е купил апартаментите на цена под пазарната и то многократно. Всичко е станало при един и същ нотариус – и продажбата от страна на Цветанов, и покупката от страна на подчинения му служител.

Цената на апартамента е спаднала до около 630-700 евро на квадратен метър при покупката, а пазарната стойност на имотите в района на ул. “Латинка” е около 3000 евро на квадратен метър.

Цветанов не отрече сделката с двата си имота с личен асансьор за друг, по-голям апартамент, а опита да я обясни. Каза, че е минал вече през сагата с апартаментите си през 2010 и 2013 г. и е “изряден български гражданин”. Той отрече да има занижена оценка на имота и не отрече, че двете сделки са били в един и същи ден при един и същ нотариус.

“Сделката ми е по българското законодателство и съм платил по банков път”, заяви той.

Видеото се публикува без монтаж, на живо.

Цветанов направи забележка на Бенатова, че отдавна не я е виждал в парламента и че Бенатова поднася манипулативно информацията за сделката му, а тя му върна, че идва специално заради него.

“Не мога да коментирам действията на други лица и покупката”, каза той и допълни, че вчера вече е обяснил заменката.

Каза още, че е направил

замяна плюс доплащане на 100 хиляди лева за новото жилище, което е придобил, но не знаел колко било това на квадратен метър.

Бенатова го попита как не знае за колко лева на квадратен метър си купува имот. “Цената на пазара е над 1000 евро на квадрат, а Вашата е под пазарната – как си го обяснявате?”, попита Бенатова.

 









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Японците скоро ще разберат, че Кишида във Вашингтон ги е продал за заколение като жертвени животни „Умореният американски хегемон“ няма да може да сплаши...

КОНСПИРАЦИЯ

Министри в различни правителства през годините са сключвали допълнителни споразумения с „Дънди Прешъс“ за златното находище „Челопеч“, които са в полза на концесионера и...

СКАНДАЛ

Смущаващ доклад уличи ЕС в лицемерие и пренебрежение към страните от Централна и Източна Европа! Нито един гражданин от Централна и Източна Европа (ЦИЕ)...

ПАРИ

Новата финансова министърка бързо затъна в блатото на политическите войни В първия си ден като министър на финансите Людмила Петкова направи квантов скок –...

СЛУШАЙТЕ РАДИО