Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Виктор Орбан: Напускам ЕНП! Няма да се извинявам на Сорос, че го изхвърлих от Унгария!





Виктор Орбан: Напускам ЕНП! Няма да се извинявам на Сорос, че го изхвърлих от Унгария!

Няма да се извинявам нито на Сорос, нито на Юнкер! Излизаме на мига от ЕНП, ако ни лишат от право на глас, категоричен е унгарският премиер Виктор Орбан.

Драмата между Брюксел и Будапеща днес достигна своя апогей. ЕНП официално обяви, че замразява членството на унгарската управляваща партия ФИДЕС, заради отказа на нийният лидер и премиер на Унгария Виктор Орбан да се извини за острите си критики срещу Юнкер и Сорос.

Президентът на ЕНП Манфред Вебер обяви, че през следващите седмици партията на Орбан ще бъде следена изкъсо от специално назначена еврокомисия. Вече е известно, че в състава й ще присъства Херман ван Ромпой, бивш председател на Европейския парламент, и изявен соросоид-глобалист. А едно от скандалните изказвания на същия е, че понятия като „род“ и „родина“ трябва да отидат на бунището на историята.

„ФИДЕС ще напусне веднага ЕНП, ако членството й бъде замразено. Става въпрос за достойнството на страната ни“, категорични са унгарските управляващи.

Защо Орбан си навлече гнева на Брюксел?

Преди 5 години, веднага щом беше преизбран за министър- председател на Унгария, Виктор Орбан въведе закона „Спри Сорос“, както и строги антимигрантски правила. С което изгони соросоидните НПО-та от Унгария. Последва канонада от заплахи както от Брюксел, така и от Вашингтон. ЕС го плашиха, че ще спрат евросубсидиите. А САЩ – че ще въведат визи за унгарците.

Орбан обаче не спря с кампанията си срещу Сорос, а я разшири, като добави към „черния си списък“ и председателя на ЕК – глобалиста Жан Клод Юнкер. През последните месеци из цяла Унгария лъщят анти- Сорос и анти- Юнкер билбордове и тече мощна анти-глобалистка кампания. Действията на унгарския премиер доведоха до ярост слугата на глобалните корпорации Жан Клод Юнкер и той притисна ЕНП да изключат партията му Фидес.

Дали соросоидите от ЕС и в частност ЕНП действително ще изхвърлят Фидес, рискувайки да се обезкървят три месеца преди евроизборите, предстои да видим.Едно е сигурно – на Орбан хич не му пука нито за ЕНП, нито за Брюксел. Орбан е националист и анти-глобалист, който милее и работи единствено за благоденствието и просперитета на родната си Унгария.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи.









Може да харесате

ВОЙНА

Бандеровците-фашисти обстрелват с български боеприпаси населено място на етнически българи в град Алешки, Херсонска област. Това съобщи ръководителят на Херсонския областен клон на Общоруската...

СВЯТ

Следственият комитет на Русия: Има доказателства, че терористите от “Крокус” са получили големи суми пари от Украйна След работа със задържаните терористи, извършили нападението...

СКАНДАЛ

Президентът на САЩ Джо Байдън отново си позволи да се изкаже обидно по адрес на руския лидер Владимир Путин, като го нарече „касапин“. На...

КОНСПИРАЦИЯ

Капитанът на контейнерния кораб, който се блъска в моста, е украинец. Рухналият мост, блокиращ единствения корабен път за влизане и излизане от пристанището на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО